vineri, 27 iulie 2012

Suspendatul Băsescu şi strategia curvească a boicotului


Oricât încearcă Băsescu să se dea Ioana D'Arc a Constituţiei şi a interesului naţional, tot politician rămâne. Un politician care îşi apără nevoile, neamurile şi scaunul. Şi cum ”politica e curvă”, Suspendatul disperat foloseşte orice mijloc.



Să ne amintim:

Rezultate alegeri prezidenţiale 6 decembrie 2009
TURUL 2 – Băsescu versus Geoană

Prezenţă la vot: 58,02%

Voturi valabil exprimate
10.483.815
5.277.068
50,34%
5.206.747
49,66%

Băsescu a câştigat cu 70.321 voturi. Cam 5 milioane de cetăţeni l-au vrut pe Geoană, 5 milioane, pe Băsescu, iar 8 milioane nu l-au vrut pe niciunul dintre ei. Practic, 70.000 de voturi l-au făcut pe Băsescu preşedinte.

Din 18 milioane de cetăţeni cu drept de vot , 8 milioane nu au votat. Se poate spune că ei nu l-au vrut preşedinte nici pe Geoană, nici pe Băsescu, sau că i-a durut în cot cine e preşedintele României. E normal ca acum cei 8 milioane de absenţi să se considere voturi pro Băsescu la Referendum?
Când a ieşit preşedinte, nu a fost necesar un anumit prag al prezenţei la vot, dar pentru demitere e nevoie de cvorum! Nu prea e logic. Normal ar fi fost ca obţinerea funcţiei şi demiterea din funcţie să se facă după aceleaşi reguli. Pentru a-l salva pe Băsescu, PDL a schimbat regulile refendumului cu puţin înaintea suspendării preşedintelui, iar Guvernul Ponta nu a reuşit să le aducă în starea iniţială.
Dacă Băsescu scapă de demitere, va fi graţie unei şmecherii, printr-o ţeapă, prin fugă din faţa alegătorilor, nicidecum prin întoarcerea la popor pe care o flutura în vremurile lui bune. 
Atunci, în campanie, îi chema pe români să participe la Referendum. Acum, i-ar închide în case.  ”Dacă vreţi să vedeţi un film horror priviţi duminica pe fereastră. O să vedeţi armate de zombi încolonate spre secţiile de vot.”, zice fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu. Mie mi se pare că tocmai ”armatele de zombi” vor sta acasă, conformându-se ordinelor şi îndemnurilor lansate de strategii PDL. Contingentele de zombi vor sta cu storurile trase, cu televizoarele închise sau blocate pe b1, vorbind în şoaptă şi comunicând cu lumea prin SMS-uri, ca să afle dacă Băsescu a mai rămas preşedinte.

Indiferent de ceea ce spune Suspendatul, boicotarea Referendumului e o strategie curvească, de politician care ţine de scaun, cu dinţii. Chiar şi în cazul unui Referendum valid, Băsescu va susţine că mai multe milioane de români s-au opus demiterii sale, cuplând în mod artificial puţinii susţinători pe care îi mai are la numărul mare al nehotărâţilor, pasivilor, indiferenţilor, absenţilor la vot.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu